Dazzmo » Specials » Kinderboeken
Follow your dreams

Series kinderboeken

Lezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Daarnaast vinden kinderen het vaak ook erg leuk. Naast de vele losse kinderboeken zijn er ook een hoop series te koop. Bijvoorbeeld Dolfje Weerwolfje en Geronimo Stilton.
Lezen is erg goed voor de ontwikkeling van kinderen, het verbetert onder andere hun taalvaardigheid en woordenschat. Naast dat lezen goed is kan het ook erg leuk zijn. Er zijn vele losse kinderenboeken te koop maar ook verschillende series. Wanneer een kind een boek uit een serie gelezen heeft die goed bevallen is zal het graag de andere delen ook lezen.

Niveau

Om het lezen leuk te houden is het belangrijk om een boek te kiezen dat niet te moeilijk is voor uw kind. Bij kinderboeken wordt gebruik gemaakt van het AVI-niveau. Dit begint bij AVI start en eindigt bij AVI plus. AVI start is het niveau waar kinderen in groep 3 mee beginnen, de gemiddelde leerling is bij AVI plus wanneer hij/zij in groep 8 zit. De niveau's daartussenin zijn een combinatie tussen een cijfer en de letter M of A. Het cijfer staan voor de groep waarin het niveau behandeld wordt en de letters M voor midden en A voor eind. AVI 5A wordt dus behandeld aan het eind van groep 5. Natuurlijk is dit een richtlijn, het is erg verschillend per kind. Wanneer u twijfelt over het niveau van uw kind kunt u dat het beste aan de leerkracht vragen.

Om in bibliotheken een beter overzicht te krijgen wordt er gebruik gemaakt van A, B, C en D boeken. A boeken zijn geschikt voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar, B boeken zijn geschikt voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar, C boeken zijn geschikt voor kinderen tussen de 12 en 15 jaar en D boeken zijn geschikt voor kinderen van 15 jaar en ouder. Ook dit is een richtlijn en kan per kind verschillen.

Tip: Boeken lenen bij de bibliotheek is meestal tot 18 jaar gratis.

Boeken van Geronimo Stilton

De boeken van Geronimo Stilton zijn erg populair. Ze gaan over een muis genaamd Geronimo Stilton. Hij is uitgever bij 'De wakkere muis' en beleeft allerlei avonturen. De zus van Geronimo, Thea Stilton…

Boeken van Dolfje Weerwolfje

De boekenserie 'Dolfje Weerwolfje' gaat over Dolfje Spaan, drie nachten per maand verandert hij in een weerwolf. Dolfje beleeft van alles, zo gaat hij op vakantie naar de Ardennen, krijgt hij weerwolf…

Boeken van De olijke tweeling

De boekenserie 'De olijke tweeling' is een serie die over een tweeling gaat. Samen beleven zij allerlei avonturen. Zo helpen ze mee in het dierenasiel, doen ze mee met een danswedstrijd en worden ze e…
Gepubliceerd door Dazzmo op 29-09-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • http://www.zwijsen.nl/Webwinkel/Home/Thuis-oefenen/AVI-lezen.htm
  • http://tenaanval.wordpress.com/2011/11/10/faq-1/
Schrijf mee!